Zonnestudio kan open blijven

Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst. Hoewel voor kappers, schoonheidsspecialisten en andere in zogenoemde contactberoepen op het gebied van uiterlijke verzorging geldt dat zij tot 6 april hun vak niet meer mogen uitoefenen, ligt dat voor de zonnestudio's anders. Zij kunnen immers de maatregel om 1,5 meter afstand te houden hanteren.

 

De branchevereniging SVZ houdt de aangesloten zonnestudio's periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en geeft hen tips en adviezen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en het risico op besmetting te verkleinen. Zo weet je zeker dat er bij de SVZ-zonnestudio's naast de toch al strenge hygiëneprotocollen extra voorzorgsmaatregelen worden getroffen. Waar kun je als klant zoal op rekenen of zelf rekening mee houden?

  • Als je hoest, keelpijn hebt, verkouden bent en/of koorts hebt mag je de zonnestudio niet bezoeken! Uiteraard geldt dit ook voor de medewerkers van de zonnestudio. Die mogen dan absoluut niet werken en dienen ziek gemeld te worden.
  • Er mogen niet meer dan 2 tot 3 klanten tegelijkertijd in de ontvangstruimte wachten. Uiteraard met inachtneming van de aanbevolen afstand van 1,5 meter! Als de studio een betrekkelijk kleine ruimte is, dan maar één of 2 klanten.
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van de baliemedewerker/ster en bij voorkeur zelfs 2 meter. Na elk bezoek wordt zowel de balie als de pinautomaat gereinigd. Betaal bij voorkeur contactloos, dit is onlangs aangepast naar € 100,00.
  • Na elke aanraking worden de deurklinken gereinigd, zowel van de buiten- als binnendeur. Dit geldt ook voor de deurbel, indien aanwezig. Daarnaast wordt na elk bezoek het toilet gereinigd en de ontvangstruimte krijgt daarin ook extra aandacht.

Help je mee om alle maatregelen in acht te nemen, zowel voor je eigen veiligheid als die van de medewerkers? Dankjewel!