Zonnestudio’s willen nu snel open!

Op 8 februari verzonden we aan de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en een Economische Zaken en Klimaat een brief waarin we het kabinet vragen om snelle heropening van de zonnestudio’s.

 

In onze brief hebben we het volgende onderstreept:
- Zonnestudio’s houden zich – ook zonder corona – altijd al aan strikte hygiënemaatregelen. De extra eisen die door het kabinet zijn geteld zijn eenvoudig toe te voegen.
- Zonnestudio’s mochten in de eerste lockdown periode open blijven, waarom nu dan niet?
- Het kan veilig en dat is bewezen: er zijn geen besmettingen teruggevoerd naar zonnestudio’s.
- Hotelkamer worden nu wél gebruikt. Vergelijk dat eens met een zonnebank: aparte ruimte, op afspraak, goede ventilatie, anderhalve meter afstand, één persoon per keer. Eigenlijk zijn zonnestudio’s beter dan de - open - hotels in staat om het virus geen kans te geven.
- Het water staat veel ondernemers aan de lippen: voor sommigen is gedwongen sluiting of faillissement alleen te voorkomen als er snel kan worden heropend.
- Elke maand heeft een zonnestudio stevige vaste lasten, in veel gevallen hoger dan in andere branches: stroom- en leasekosten voor apparatuur lopen door terwijl daar nul inkomsten tegenover staan.
- Waardering voor de financiële ondersteuning van de overheid, maar ook gezien de extra lasten die voor studio’s gelden is compensatie ter waarde van 23 % van de vaste lasten echt te weinig.

Wordt snelle heropening door het kabinet geblokkeerd, dan zou de compensatie ten minste 40 % moeten zijn om onze branche iets meer lucht te verschaffen. 

 

Vandaag verstuurde SVZ een persbericht waarin we pleiten voor snelle heropening van onze zonnestudio’s! Het volledige persbericht lees je hier.